Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03 15:08 - Айсберг гл. 1 Огледалата на Козирев
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 165 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 13.03 22:56


image

 

Когато пак посети добре позната му "Causa perduta" я завари в компанията на закръглен и приветлив пълнобузест мъж с добродушно лице, който дъвчеше дюнер, без да обръща и капка внимание на стичащият се върху сандалите му майонезен сос. На пода пред краката му лежеше отворена кутия на телескоп, а до прозореца беше изправен тотемният стълб на триножника му с насочен към отсрещните сгради рефрактор.

- … Ако искате да прочетете вестник това ще ви осигури идеална видимост на 8 км. Увеличението е 14 инча диаметър на главен оптичен елемент, т.е. 356 мм. и 1600 мм. фокусно разстояние – довърши презентацията си мъжа, дъвчейки с пълна уста и с трудност преглътна.

Вместо поздрав Катрин го тупна с леко кроше по гърба и кимна по посока на госта си:
– Извиках те за да те срещна с един човек, който може да внесе някаква яснота по твоя случай. Запознай се, това е г-н Караджов, той е учен – представи му тя преживящият едър мъж.
– Здравейте, Костадин – представи се седмопръстият.
– Можете да ми казвате Тошко – подаде му мазната си ръка с нещо като усмивка на препълнената си уста дебелака.

Костадин я пое и собствената му ръка му се оказа в капан. Ръкостискането на мъжа беше учудващо силно за вида му.

- Тошко - Тодор, предполагам? - едва не простена той.
– Не, не, Тошко съм по лична карта.
– Добре, г-н Тошко – измъкна омазнената си длан седмопръстият и я заразтърква с другата.
– Той ще ти изложи някой хипотези за това което може да е произтекло с теб, макар че за мен обяснението е по-просто – осведоми го Катрин.
– И какво е то според теб? - погледна я Коста.
– Тези таблетки които си приел, как беше, Спазмалгон, нали?
– Да. И понеже обърках инструкцията се наложи да изпия цели 4.
– Едва ли. По-вероятно е било Скополамин – вещество което причинява амнезия. Той предизвиква халюцинации и после изтрива паметта напълно.
– Мислиш, че са ме надрусали и съм си въобразил? Всичко? За период от почти 2 години?

Катрин утвърдително кимна:
– Психологическите последствия от прилагането му са напълно сходни с твоите симптоми: безпокойство, дезориентация, изяви на делириум и живи халюцинации, които могат да изглеждат толкова реални, че човек за дълго губи всякакъв контакт с обективната реалност.
– Хм, да но, мисля, че в тези случаи паметта изчезва завинаги, а не се връща по-късно. И то само епизодично, а не изтрива абсолютно целият хард диск…
– Момент, едното не изключва другото – намеси се в разговора госта. – Запознат съм донякъде с вашият случай – избърса с длан уста и се обърна към него. – Ако сте приели наркотично вещество от сорта на скополамин или натриев пентотал – серума на истината, това може и да е помогнало, като е блокирало или задействало определени функции на мозъка при хипотермията и е предотвратило последствията от кристализацията на клетките. Разбирате ли, замръзването и изпарението са процеси които може да повлияят на биологичните структури като отдават и приемат време.

Костадин го изгледа и поклати неразбиращо глава.

– Как така? Какво е отдаване на време?
– Чувал ли сте за физика Николай Козирев и неговото пространство?
– Не и по двете точки от въпроса – поклати пак глава Костадин.
– Ето какво, мисля, че преживяното от вас може да се обясни с неговата теория за енергията на времето. И имайте предвид, че теория, не значи хипотеза. Тя е измерим, реално съществуващ феномен.
– Давайте, слушам ви – насърчи го да говори Коста.
– Козирев е руски астрофизик според който времето е обект – субстанция. Например не термоядрената реакция в слънцето създава неговата енергия, а концентрираното време, което то използва и преработва в друг вид енергия и излъчва в пространството. Термоядреният синтез създава не повече от 10 % от отдаваната слънчева енергия. Слънцето е реактор който преобразува хода на времето в топлина и светлина.
– Искате да кажете, времето е горивото на слънцето, така ли? А не атомите или...
– Точно така. Според Козирев всички природни процеси протичат или с отдаване или с поглъщането му. Подобно на водния поток, потока на времето има течение и направление и е способен да въздейства на материалният свят, оказвайки му силово въздействие. Също така то може да насища или се отразява от предметите в него. Активното влияние на времето върху материалните обекти може да бъде различно, ускорявайки или забавяйки процесите в тях, като плътността зависи от разстоянието до източника.

Кантарджиев спря и го изгледа преценяващо, опитвайки се да разбере каква част от думите му схваща.

За какво е телескопа? – използва момента да полюбопитства Коста.
– Астрофизик съм. Доцент, дфн. по космическа антропология.
– И изследвате Вселената с това?
– Не, показвам луната на туристите в градинката. Човек трябва да се прехранва с нещо и да си купува бира – Вдигна от кутията в краката си ламинирана табелка с надраскани на ръка цени:

● 3 лв. на обект от Слънчевата система, отдалечен на макс. дистанция от 11 AU
● 2 лв. – планетите извън тази дистанция и 2 лева – на обект от Дълбокия космос
● Избухване на свръхнова – по споразумение.
● Търсене на черни дупки – 12 лв за 10 мин.
● Нудистки плаж изглед – 15 лв.

– Това последното важи само през лятото – поясни астрофизика.
– Да, разбира се. Продължете, моля.

Някъде по етажите над над тях се включи пневматична бормашина и затрещя като тежка картечница. Направи 20 сек. пауза и почна да вие и блъска отново.

Катрин се надигна от стола си:
– Вие си говорете, сега се връщам.
– Става дума за това, че процесите в които има нарастваща организацията на веществата засилват плътността на времето – продължи доцентът, надвиквайки шума – Те сякаш го извличат от пространството около себе си. Например прекристализацията на веществата, както вече казах, – това е пряко свързано с вашият случай – и обратното, ако системата старее и в нея нараства ентропията плътността на времето в нея отслабва. С други думи умиращата организми излъчват повече време в околното пространство отколкото поглъщат.
– Тоест времето е?… – повиши глас заради думкането Константин.

Кънтенето над главите им внезапно престана. Чу се глух шум и блъскане. След кратка пауза последва трясък от нещо тежко хвърлено по стълбите, придружено с кънтящо изплющяване. Мъжки глас извика „Помощ!“ и последва затръшване на врата. Двамата се ослушаха, но не се случи нищо повече и продължиха разговора си.

Времето е енергия, разбирам. А какво е бъдещето? – уточни въпроса си Константин.
– Dark matter - непроявената субстанция.
– И може ли да се пътува в него?
– Не мисля, че е възможно физически. Поне на този етап. Но при определени условия се доказва експериментално в научно протоколен, измерим вариант, наличието на трансперсонална психическа връзка – така наречената телепатия. И най интересното е че операторът в огледалото може да прочете чуждата мисъл дни преди да се е появила. Огледалото на Козирев дава достъп до пространство, което ние физиците определяме като Паралелни Вселени. Вход в Бъдещето, Миналото и Настоящето синхронично в различни точки.
– И това въздействие е сработило при мен?
– При вас ефектът се е проявил случайно, поради стечение на обстоятелствата. Това може да стане не само в лабораторни условия, ако наличните обстоятелства са подходящи. Уплътнявайки времето във вътрешността на прибора, във вашият случай фризера и шлема на главата ви, се открива достъп до неизчерпаем източник на енергетични феномени. Пространството на Козирев е странно място, където невъзможното е напълно възможно. Чували ли сте за торсионните полета?
– Бегло от списание Космос.
– Торсионните полета се характеризират със скорост на сигнала превишаващ многократно скоростта на светлината. Това е изпреварване на настоящето при пренос на сигнал с максималната скорост в причинно-следствените връзки. Най важното което трябва да схванете тук е, че времето е енергетическа реалност.
– Да, вече го казахте.
– Човешкият мозък обикновено спи или се намира в режим на използване на 10%-ов капацитет, но може да се разбуди и разкрие целия си потенциал при определени условия. Именно това се постига в пространството на Козирев. Ниската температура и екранирането стените на фризера и на шлема ви е позволило феномена да задейства. Ние човешките същества сме част от вселенският разум, притежаващи способността да манипулират пространството-времевият континуум.
– Разбирам смисълът на това което казвате. Но какво на практика значи всичко това?
– Водолазният шлем на главата ви в комбинация с материалът на обшивката на фризера ви е пренесъл в паралелна реалност и така сте съхранил целостта на клетъчната структура на организма си. После когато с изменението на външните фактори – спадането на температурата – условията са се нормализирали и вие сте се върнал обратно в присъщата ни ежедневна реалност. Според хипотезата на Козирев действието на повишената плътност на времето може да се екранира от твърдо вещество - определен метал - с дебелина няколко сантиметра. То отслабва обратнопропорционално на квадрата от разстоянието и се отразява от огледало според законите на оптиката.
– Тоест шлемът върху главата ми е предизвикал ефекта и е предпазил клетките на мозъка ми?
– Еврика! За „козирогледалата“ най-често се споменава, че представляват спираловидно завит по посока на часовниковата стрелка лист от полиран алуминий. Много подобни на устройството във вашият случай. Експериментално е доказано, че в такова „огледало“ човек изпитва различни аномални психофизически усещания. Изводът от всичко дотук е, че изменение на състоянието и свойствата на веществото може да протича не само с времето, но и под действието на времето върху материята.
– Звучи... Не знам какво да мисля.
- Квантовата физика е сложна материя. На непосветените им звучи донякъде като магия.

Костадин кимна за да покаже, че е съгласен с него. Доцента се наклони рисковано напред и се пресегна към някакво тайно отделение на кутията на телескопа, откъдето извади и разви фолиото на нов дюнер. Захапа го и задъвка с настървение.

- Всъщност, да не ви отегчавам, писал съм статия по този въпрос, искате ли да ви я оставя?
- Да, защо не - Костадин взе подадената му тънка папка озаглавена "Причинна несиметрична механика" - Ще я прегледам в къщи на спокойствие.

Вратата на офиса се отвори и Катрин им показа ожуленото кокалче на юмрука си с усмивка:
- Някой да иска кафе. Отивам да направя.
- Да, за мен с 3 лъжички захар - отвърна Константин.
Тошко кимна без да уточнява и продължи изложението си:
– Разбира се, това е просто хипотеза – подчерта примирено той, - която обаче може да бъде емпирично потвърдена с подходящи изчисления и експериментални установки. Но ще отнеме предполагам месеци и вероятно пак ще лудна. Така че просто приемете информацията като сведение, или я игнорирайте.
– Преди това случвало ли ви се е? - предпазливо се поинтересува седмопръстият.
– Какво?
– Да луднете?
– Пробвах веднъж да докажа математически теорията, само в продължение на 3 месеца и щях да се побъркам. Това не е като да докажеш принципите на Нютон. Говорим за търсене на чистата научна истина, а не само да строим ракети, да летим до Марс и да наблюдаваме мъгляви петна със звезди в тях за да търсим екзопланети. 2012-та изписах десет рула тоалетна хартия за период от около 3 месеца и се наложи да ме хоспитализират. Но не доброволно.
– Къде да ви? В болница?
– На 4-ти километър.
– Рисковете на авангардната наука, предполагам.
– Така е... Е, добре, аз трябва да тръгвам – надигна се от стола си доцента. – Огладнях, а и наближава време да изкарвам телескопа. Всяка вечер съм в НДК или градинката пред театъра, ако ви трябвам нещо. След малко ще се свечери и клиентите почват да се излизат, а е ден преди пълнолунието.

Костадин кимна и предпазливо подаде ръка на мъжа:

- Благодаря ви докторе. Може би не разбрах всичко, което казахте, но имам чувството че сте прав. Пожелавам ви успех в доказването на теорията.
– Радвам се, че бях полезен. Ако имате път край театъра елате да ви покажа петната на Юпитер.
– Ще се отбия. Непременно.

Когато Катрин се върна с кафето космическият антрополог вече бе прибрал телескопа и си беше тръгнал.

- Какво мислиш за всичко това? - попита го тя настанявайки се зад бюрото.
- Не знам какво да мисля. Но този е голям образ.
- Определено.

- Откъде го познаваш? Да не ти е клиент?
- Бивш.
- Какво, и този ли е прелюбодеец?
- Не той, жена му.
- Аха. Интересен образ.
- Доста. Беше ли ти от полза?

- Не знам. Всичко това звучи някак... Но е факт, че съм жив и, колкото и да е странно, трябва да има обяснение... Наистина ли вярваш във версията със скополамина?
- Да. Прочети в интернет, има доста съответствия.

- Как мислиш да продължим нататък? - погледна я въпросително Костадин.
- Имаме две възможности: този Казаков и синоптичката. Но ще мислим за тях по късно. Сега искам да поговорим за нещо друго - парите. Мисля, че трябва да обмениш банкнотите за да не те засекат. Те могат да имат номерата, по тях ще те открият много бързо. Нали не си забравил, че собственикът им ги търси. Имам човек за това, ще го направи срещу 5 %.
- Номерата на банкнотите. Не бях се сетил! – щракна с пръсти Костадин.
- Добре, помисли си пак какво ще предприемеш. В момента проверявам една информация и ще говорим пак, когато я получа. Това е всичко за днес. 
Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. slaveya66 - Наука
20.03 07:47
Всеки човек е форма на биологична материя, ако можем да говорим за материя въобще, т.е. в днешно време това е изтъркано понятие. Във всеки от нас като биологични същества има енергия колкото в едно средно голямо слънце. Но и пак затова, че сме живи същества, във всеки у нас има всичката химия на Вселената, а защо не и на Космоса и не само това, ние сме жива алхимична лаборатория, така че защо да не си ги произведем сами или с чужда помощ веществата, които разболават или лекуват! Факт е, че йогите неутрализират погълнат цианкалий.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 883041
Постинги: 369
Коментари: 491
Гласове: 546
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930