Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2017 23:11 - Бог, престъпления срещу човечеството
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 6545 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 01.11.2017 07:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Заповед 6 „Не убивай“ (Изход 20:13), (Второзаконие 5:17)

„Господ съжали, че беше сътворил човека на земята, и Той се наскърби в сърцето си“ (Битие 6: 6).
Тогава Бог каза на Ной: „Краят на всяка плът е дошъл пред Мен, защото земята е изпълнена с насилие заради тях, и ето, аз ще ги изтребя с земята“. (Битие 6:13)

„Аз и Отец сме едно“ – Исус (Евангелие от Йоан 10:30)

 

Наказанието на Израил.
Осия гл 8-9:13 В жертвите, които Ми принасят, Жертвуват месо и го ядат; Но Господ не ги приема; Сега ще си спомни беззаконието им, И ще накаже греховете им; Те ще се върнат в Египет.
14 Защото Израил е забравил Твореца си и е построил палати, И Юда е съградил множество укрепени градове; Но Аз ще пратя огън върху градовете му, Та ще пояде палатите им.
6 Защото, ето, макар че побягнаха от погубление, Все пак Египет ще ги събере, Мемфис ще ги погребе; Коприви ще завладеят желателните им сребърни вещи; Тръни ще има в шатрите им.
7 Настанаха дните на наказанието, Дните на въздаянието настанаха, И Израил ще го познае;
15 Защото там ги намразих; Поради злите им дела Ще ги оттласна от дома Си; Няма вече да ги обичам; Всичките им първенци са бунтовници.
16 Поразен биде Ефрем; Коренът им изсъхна; Плод няма да родят; Дори и ако родят, Ще умъртвя любимата рожба на утробата им.
17 Бог мой ще ги отхвърли Защото не Го послушаха; И ще бъдат скитници между народите.“

Мор в Египет.
Изход гл 12:29 „И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.
30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец.“

Унищожението на Вавилон.
Еремия гл 51:1 „Така казва Господ: Ето, Аз повдигам разрушителен вятър против Вавилон И против ония, които живеят всред разбунтувалите се против Мене.
2 И ще изпратя върху Вавилон веячи, Които ще го отвеят; и ще оголят земята му, Защото в деня на злощастието ще бъдат отвред против него.
3 Стрелец срещу стрелец нека запъва лъка си, И срещу онзи, който се големее с бронята си; Не жалете младежите му, Обречете на изтребление цялата му войска.   4 Ще паднат убити в Халдейската земя, И прободени по улиците на градовете й.“

Унищожението на Вавилон 2.
Исая гл 13:9 „Ето денят Господен иде, Лют, с негодуване и пламенен гняв, За да запусти земята И да изтреби от нея грешните й,
11 Ще накажа света за злината им, И нечестивите за беззаконието им; Ще направя да престане големеенето на гордите, И ще смиря високоумието на страшните.         13 Затова ще разклатя небето, И земята от търсене ще се премести, При гнева на Господа на Силите, В деня на пламенната Му ярост.
14 Те ще бъдат като гонена сърна, И като овце, които никой не събира; Ще се връщат всеки при людете си. И ще бягат всеки на земята си.
15 Всеки, който се намери, ще бъде пронизан; И всичките заловени ще паднат под нож.
16 Младенците им, тоже, ще бъдат смазани пред очите им; Къщите им ще бъдат ограбени и жените им изнасилвани.
17 Ето, ще подбудя против тях мидяните, Които не ще считат среброто за нищо, А колкото за златото – няма да се наслаждават в него.
18 Но с лъковете си ще смажат юношите; И не ще се смилят за плода на утробата, Окото им няма да пощади децата.
19 И с Вавилон, славата на царствата, Красивият град, с който се гордеят халдеите, Ще бъде както, когато разори Бог Содома и Гомора“

Клането в Йерихон
Исус Навин гл 6:20 „… и като издадоха людете гръмлив вик, стената падна на мястото си; и людете влязоха в града, всеки право напред, и превзеха града.
21 И обрекоха на изтребление с острото на ножа всичките в града, мъже и жени, млади и стари, и говеда, овци и осли.“

Клането в Йерусалим.
Езекил гл 9:4 „И Господ му рече: Мини през града, през Ерусалим, и тури белег върху челата на мъжете, които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават всред него.
5 А на другите рече, като слушах аз: Минете подир него през града, та поразете; окото ви да не пощади, нито да покажете милост;
6 старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.
7 Тогава им рече: Осквернете дома и напълнете дворовете с убити; излезте. И излязоха та поразяваха в града.“

избиването на Мидиамидците
Числа гл 31:1 „След това Господ говори на Моисея, казвайки:
2 Въздай на мадиамците за израилтяните, и след това ще се прибереш при людете си.
5 И така, от Израилевите хиляди се преброиха по хиляда души от всяко племе, дванадесет хиляди души, въоръжени за бой.
6 И Моисей ги изпрати на войната, по хиляда души от всяко племе,
7 Те воюваха против Мадиама, според както Господ заповяда на Моисея, и убиха всяко мъжко.
8 И между убитите убиха и мадиамските царе: Евия, Рекема, Сура, Ура и Рева, петима мадиамски царе; убиха с нож и Валаама Веоровия син.
9 А израилтяните плениха жените на мадиамците, децата им, всичкия им добитък и всичките им стада; и разграбиха всичкия им имот.
10 А всичките им градове, в местата населени от тях, и всичките им станове изгориха с огън.
11 И взеха всичките користи и всичката плячка, и човек и животно.“

Унищожението на Амиличаните
1Царе гл.15:2 „Така казва Господ на Силите:
3 Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.
4 Прочее, Саул повика людете та ги преброи в Телаам и бяха двеста хиляди пешаци израилтяни и десет хиляди Юдови мъже.
5 И Саул дойде до един амаликов град и постави засада в долината.
7 И Саул порази амаличаните от Евила до прохода на Сур, срещу Египет.
8 И хвана жив амаличкия цар Агаг, а изтреби всичките люде с острото на ножа.
33 А Самуил рече: Както мечът ти е обезчадил жени, така и твоята майка ще се обезчади между жените. И Самуил съсече Агага пред Господа в Галгал.“

Изтреблението на Левийците
Изход гл.
32:27 „И рече им: Така говори Господ, Израилевият Бог: Препашете всички меча на бедрото си, минете насам натам от врата на врата през стана, и убийте всеки брата си, и всеки другаря си и всеки ближния си.
28 И Левийците сториха според Моисеевата дума; и в тоя ден паднаха от людете около три хиляди мъже.
29 Защото Моисей беше казал: Посветете себе си днес Господу, като се дигнете всеки против сина си и против брата си, за да ви се даде днес благословение.“

Избраният народ
Левит гл.26:22 „Ще изпратя между вас диви зверове, които ще ви лишат от чадата ви, ще изтребят добитъка ви и ще ви направят да намалявате, та пътищата ви ще запустеят.
23 И ако от това не се поправите и не се обърнете към Мене, но ходите противно на Мене,
24 тогава ще ходя и Аз противно на вас и ще ви поразя, да! Аз, седмократно поради греховете ви.
25 И ще докарам на вас нож, който ще извърши отмъщение за завета; и когато се съберете в градовете си, ще изпратя между вас мор; и ще бъдете предадени в ръката на неприятеля.
26 И когато ви строша подпорката от хляба, десет жени ще пекат хляба ви в една пещ и ще ви върнат хляба с теглилка; и ще ядете, но няма да се насищате.
27 Но ако и след това не Ме послушате, а ходите противно на Мене,
28 то и Аз ще ходя противно на вас с ярост и ще ви накажа, да! Аз, седмократно за греховете ви.
29 Ще ядете месата на синовете си и месата на дъщерите си ще ядете.
30 И ще разоря оброчищата ви, ще съборя кумирите ви, и труповете ви ще хвърля върху труповете на презрителните ви идоли; и душата Ми ще се погнуси от вас.
46 Тия са повеленията, съдбите, и законите, които Господ направи между Себе Си и израилтяните, чрез Моисея, на Синайската планина.“

Следва…
Гласувай:
4
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. dartanjan - Божият Син е наш Създател, Поддр...
25.10.2017 19:27
Божият Син е наш Създател, Поддръжник и Спасител. Бог трябва да осигури абсолютна справдливост във вселената за да може да може да има вечен живот вбитието, който единсвено има смисъл. Това е жизнено важно. Следователно Божият авторитет трябва да бъде съвърш-ен и чист. Господ не моежд а се отвърнбе от себе си и от думите си. Неговият свят характер е съвършен. Когато Бог каже че наказанието за греха е смърт, това е защото грехът е нъсъвместим с живота в дългосрочен план. И за да има вечен живот, не трябва да има грях. Бог е свят и мрази грехът, но обича човека. Но Божията любов е утвърдена чрез Божията справедливост. Защото без справедливост любов не е възможна. Когато човекът въпреки предупрежденията на Господа продължава да върши грях извън рамките на отреденото благодтно време, този човек вече не може да се отвърне от греха и се обръща против живота. Това е като райково образование което вече не моежд а бъде излекувано. Тогава Господа въздава справедливо присъда за да даде шанс на тези които Го почитат и спазват законите Му посветени на живота да живеят. Справедливостта във вселената ще бъде гарантирана от Господа и никой не може да осуети волята Му.
Самият начин по който сте изкарали тези текстове е манипулативен. Защото действията на Господ имат предистория и са винаги мотивирани, но вие не запознавате читателят с нея, което не е коректно.
цитирай
2. kuzmo - dartanjan - Божият Син е наш Създател, Поддр...
25.10.2017 19:54
Може ли някакво пояснение как точно божието съвършенство се изявява в убиства на деца и бременни, че и невинните животни, вършещи грях в рамките на отреденото им благодатно време.
Текста впрочем не е манипулативен, той отразява точно характера на това писание, и не е зле децата на които толкова държите да преподавате вероучение да се запознаят с него. Пък нека те си решат какъв е морала в религията.
цитирай
3. raders - Не знам какъв Бог е това, но като ги ...
25.10.2017 21:39
Не знам какъв Бог е това, но като ги чета тези библейски щуротии, ми се чини, че така, както са го описали библейските компилатори, прилича повече на полудял касапин. Непрекъснато коли, реже и дере кожи. Халал ви такъв Бог!
цитирай
4. radostinalassa - Подкрепям.
27.10.2017 19:55
Затова руснаците казват,че на 6-я ден Бог е сътворил човека,мъж и жена и т.н.,а на 8-я ден идва Господ - това е любимия син на Бога,Сатанаил,който няма любов в себе си..Именно той създава Адам,лилит,която е безплодна и Ева,чрез генно инженерство.Тези му творения са без душа и съвест.Не бива да бъркаме Твореца Бог със Сатаната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 883075
Постинги: 369
Коментари: 491
Гласове: 546
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930