Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2016 13:44 - Еволюция или създател?
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 5505 Коментари: 14 Гласове:
5

Последна промяна: 28.07.2016 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Posted on 28.07.2016 by kuzmo.k

Когато стане дума за произхода на живота някой казват: „Ти, какво, както не вярваш в твореца, в какво вярваш, в еволюцията? – сякаш това е криминално престъпление. – Рожба на Еволюция ли си и на Творение ? От чехълче ли се пръкнал или по-държиш да си произлязъл от маймуна ?!“
(по-късно темата ще има продължение)

Да, смятам, че съм произлязъл от маймуна. Ние генетично доста си приличаме. А някой вярващи и маймуните са направо 1 към 1.
Ето:

Това е маймуна

image


А това е Исламопитек


image


Е, кое изглежда по-интелигентно?

* * *

Въобще, цялата история описана в Библията е много странна. Например, чудя се, Ева изневерявала ли е на Адам? Дали не го е мамила? С кого? Защото някой казват, че човек е произлязъл от маймуната? Виждали сте такива индивиди: с дълги до коленете ръце, масивна челюст и 2 пръста чело: „Ъ, Бог ме е създал за един ден. – Какво, един ден? Че това не стига и за шкафче от „Икеа“. – Пише го в Библията. – Да, да, добре, айде бегай да береш банани!“

Това което предполагам хората не знаят е, че не само днес, дори тогава преди 2000 г. за образованите и интелигентни Римляни, това са били примитивни и сектантски приказки и те са се дивели на суеверията им и са ги осмивали. Бог създаде света за 6 дни и така нататък.

Обаче аз намерих отговора и съвместих еволюционната теория с интелигентния дизайн. Искате ли да чуете решението? Готови ли сте, внимавайте сега: Човек е произлязъл от маймуната по образ и подобие на Бога! – Какво, Бог е шимпанзе, така ли, Кузмо? Това ли искаш да кажеш? – Хм, еми, така излиза. Я се поогледайте.
Сега почвам да търся цитати в библията за да го докажа.
SaveSaveSaveSaveSaveSaveГласувай:
6
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Атеизмът е бил на това равнище преди векове.
28.07.2016 17:31
Айнщайн счита себе си за вярващ. Тоя гориляк. Чели ли сте "Произход на видовете" от Дсрвин? И той е вярващ. Разбира се, религиозността, кскто и атеизма, могат да са примитивни или възвишени.
цитирай
2. kuzmo - krumbelossvet: Айнщайн не е вярвал в Бог.
28.07.2016 17:40
Моля ви, преди да правите евтини внушения поне проучете възгледите на Айнщайн за религията. Аз съм събрал доста материал за това и ще го публикувам отделно.
Но, най-важното в общи линии:В писмо от 1954 година Айнщайн обяснява, че не вярва в Бог, а Библията за него е нищо повече от сборник с ДЕТСКИ легенди.
"Думата "Бог" е за мен нищо повече от израз и продукт на човешките слабости. Библията е колекция от примитивни легенди, които са доста детински. Няма тълкуване което може (за мен) да промени това. "
Албърт Айнщайн.
цитирай
3. tsvganchev - Моля ви се, важно е да правим разлика ...
28.07.2016 18:09
Моля ви се, важно е да правим разлика между това дй вярваш в Бог и това да си религиозен! Идиоти!
цитирай
4. dartanjan - Отговарът е лесен. Еволциятата е ...
28.07.2016 19:34
Отговарът е лесен. Еволциятата е невъзможна поради информационните и физически закони, които поддръжат първоначално установения порядък във вселената в интерес на живота, без който нейното съществуване е безсмислено.

Няма следстие по голямо по ефективност, сила и мащаби от неговата причина. Първи и втоти закон на термодинамиката унищожават всякаква възможност за еволюция.

Теориите за космическата и биологичната еволюция нямат научна основа и не могат да разчитат на научни факти придобити чрез дирекни наблюдения и екперименти. По същества това е религия на беззаконието служеща за оправдаване на грехът на власт имащите придобили своята финансов аи политичекса власт чрез беззаконие. Тяхнатацел в възпитаване на толерантност към тяхното беззаконие в обществото. Религия в служба на богохулната система на Вавилон покланяща се на князът на този свят луцифер и златният телец.
Ако човек вярва в своят Създател и обича Бога и ближният, той ще има високи морални стандарти и ще се съобразява с волята на нашият Създател. При това положение вавилонската система не би била възможна и ще рухне много бързо. Тя не може да вирее при наличие на любов и истина в обществото. Те се държи на официалната митиология пропагандирана шумно и масово чрез медиите за масова дезинформация и и философските класове. Затова нейните суетни и горделиви прозелити се опитват да унищожат любовта към Бога и ближният чрез социланият инженеринг предлагащ изобилно в медиите насилие, гордост и суета, за да налагат своята безумна и суетна воля в обществото в името на безсмислието и тлението и в услуга на плъските им страсти.

Айнщайн не е критерий за истина след като официално "неговата" теория на относителноста отричаща абсолютите във вселената, е чисто математическа мисловна спекулация при ртова с мнного логически грешки, която е неадкватна на на реалността и чиято цел е да представи релативизма (моралният който е беззаконие) като нещо естествено срещащо се в природата. Същата Вавилонска митология като теориите за еволюцията. Идолопоклоничеството често води до груби грешки и отказ от трезва и критична мисъл.

цитирай
5. kuzmo - Кратко и ясно.
28.07.2016 20:19
наистина никой не е толкова богат, че да има време да чете дълги коментари.
цитирай
6. dartanjan - Моят коментар е по-къс от вашата ...
28.07.2016 20:44
Моят коментар е по-къс от вашата статия, а и не всеки разбира богатството като придобиоване на материални облаги в свят на прага на голямото разтърсване преди да бъде изгорен. За мен любовта и истината са най-голямото богатство защото са основа на живота.

Самата идея за еволюцията е несериозна ако си направите труда да помислите малко по честен начин. Но е малко вероятно да го направите защото като всеки хибриден войн на вавилонската система, не търсите истината а личните облаги които не ползуват. все пак е хубаво е да си смените приоритетите за ваше добро докато все още имате такава възможност.
цитирай
7. seasonofthewitch - Кузмо,поздрави.:)
28.07.2016 21:12
Кузмо,поздрави.:)
цитирай
8. seasonofthewitch - Защо винаги ще се намерят хора, к...
28.07.2016 21:16
Защо винаги ще се намерят хора,които да препоръчват промяна на посоката,избрана от пълнолетен човек и във видимо добра мозъчна активност. :)
цитирай
9. kuzmo - DARTANJAN
28.07.2016 21:24
Не се ли сещаш, че тия завоалирани заплахи ми действат колкото дете с пластмасово пистолетче, което вика: "Ше видиш ти после! БУМ! БУМ!" не ме разсмивай, моля те.
цитирай
10. krumbelosvet - Вярата на Айнщайн наистина е.нестандартна.
28.07.2016 21:24
Не съм писал, че "вярва в Бог", нито че е религиозен, чрез едно от изповеданията. Срещал съм обидното изказване за Библията в издание, което не сочи източниците. В биографията от Айзаксън, има десетки други мисли по темата. Специално за образа на Исус смята, че е истински и светъл, без да засяга божествемостта. За мене, от първи прочит мнението за Библията носи повърхностен и случаен характер. Има и неща, които днес звучат отвратително. Но има и големи дълбочини.
Бъдете жив.и здрав. Кратките изказвания по сложни въпроси са рискови. Мидля си, че човек може да е духовно издигнат или не, независимо от формалната религия или атеизма.
цитирай
11. kuzmo - За Айнщан
28.07.2016 21:31
Айнщайн казва, че относно някаква висша сила, като учен, заема позицията на агностик. Тъй като наличните знания не покриват научните стандарти за да се изкаже категорично твърдение.
„Отношението ми към Бог е това на един агностик. Убеден съм, че ясното съзнание за водещата роля на моралните принципи при подобряването и облагородяването на живота не се нуждае от идеята за законодател, още по-малко от законодател, който действува чрез награда и наказание.“
цитирай
12. dartanjan - Правилният въпрос е защо Бог ни п...
28.07.2016 22:57
Правилният въпрос е защо Бог ни призовава към промяна към по-добро в рамките на благодатното време което ни е дал за освещение. И понеже света ще сатава все по-лош до самият му край къде ще бъдеш ти когато праведните едвам се спасяват?

Ето и последните думи на Божият Син към хората преди да се върне на Земята в сила и слава, да вземе светиите на небето, а ненечестовите непожелали да познаят истината, които са отхвърлили Неговата покана за спасение, да унищожи по техен избор.

Откровение глава 22

"10 Още ми каза: Не запечатвай думите на написаното в тая книга пророчество; защото времето за изпълнението му е близо.
11 Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет.
12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.
13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.
14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.
16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.
17 И Духът и невестата казват: Дойди. И който чуе, нека рече: Дойди. И който е жаден нека дойде. Който иска, нека вземе даром водата на живота.
18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга,
19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга.
20 Оня, Който свидетелствува за това, казва: Наистина ида скоро. Амин! Дойди, Господи Исусе!
21 Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде със светиите. Амин."

цитирай
13. sestra - И кой, мислиш, вярва в подобен законодател наоколо ти,
28.07.2016 23:06
освен ти, разбира се? Да, има такива, но много общ твоят знаменател... прекалено елементарно съдиш, брат. Казано е ясно - имаме две уши и една уста, повече да слушаме, по-малко да говорим. Поради глупостта. Благословената и живителна тъпота.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 859279
Постинги: 360
Коментари: 488
Гласове: 542
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031