Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2015 11:55 - Геноцид - кратък пътеводител на Бог
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 3432 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 24.11.2015 17:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Геноцид – кратък пътеводител на Бог Posted on 24.11.2015 by kuzmo.k

image

„Аз съм и няма Бог, освен Мене; Аз моря и съживявам, Аз раня и Аз церя… Ще упоя стрелите Си с кръв, И мечът Ми ще яде меса С кръвта на убитите и на пленените, На чело с вражеските първенци.“(Второзаконие. 32:39).

Да допуснем, че Бог съществува и той е идеално същество, както е казано в Библията. Значи всички негови намерения за света за верни и правилни. И тъй като Бог е създал всичко в този свят и е дал живот на всеки, то значи носи отговорност и за съществуването на такива хора като Хитлер, Сталин, Пол Пот, инквизитора Томас Торквемада и разни подобни. Хора, благодарение на който в света са произтекли страшни и кръвопролитни събития от рода на световни войни и геноцид. Конфликти в които са умирали милиони войници. Но да оставим злодеите на историята, да кажем там Бог ще се измъкне с правото на избор и свободна воля. По статистика всеки втори войник е убил човешко същество по заповед.
Ако не го е направил щял е той да умре. Но дори убийството на убиец те прави такъв. И следователно е станал убиец и е попаднал в Ада. Тоест Бог съзнателно е отправил десетки милиони хора в гроба или в ада, където ще са подложени на вечни страдания, мъчение и подобни, без никаква надежда за спасение, само защото са искали да защитят живота и родината си. От което следва, че бог съвсем не е идеален. А това е противоречие с тезата за съвършенство. И извода е, че или Бог не е съвършен, а след като не е съвършен не би могъл да е бог. Или въобще не съществува.

В шестата божа заповед на Моисей ясно е казано, че бог не желае убийства. „Не убивай!” Всички християни знаят отлично това. И тогава защо в продължение на няколко века кръстоносците от името на Господ са воювали против мюсюлманите? Разрушавали са градовете им, изнасилвали са жените им и са убивали не само мъже, но дори деца и старци? Как бог е допуснал от негово име да се изтребват други хора, като сам е казал да не се убива? Как такова прекрасно същество е допуснало това да се случи и да се оскверни така името му? Защо не го е спрял?

image

Ето как Бог се отнася към собствения си народ, на който е обещал власт над света.
70 г. сл. Хр. През пролетта на онази година хиляди се тълпят в Ерусалим, за да празнуват Пасхата. Неочаквано градът е заобиколен от римски войски, които идват да отмъстят заради поражението си през 66 г. сл. Хр. Надписите върху арката на Тит в Рим казват, че той обсажда града, след като евреите са се събрали вътре в стените му. С напредването на обсадата болестите, мръсотията и гладът вземат своите жертви и сред паниката престъпни групи увеличават ужаса, като тероризират другите евреи и си съперничат жестоко за контрола върху стопяващите се хранителни запаси. Историкът Йосиф Флавий пише, че дори майки изяждат своите бебета.Въпреки заповедта на Тит да се запази храмът, сградата е изгорена до основи и напълно разрушена (точно както уж е предсказал Исус). Не е оставен камък върху камък, защото, търсейки скритото злато, римските войници преобръщат всеки камък. Всичко, което е останало от оригиналния Ерусалим от времето на Христос е Стената на плача, която представлява част от външния двор на храма.Двеста и петдесет хиляди евреи загиват в там в 70 г. сл. Хр. След като завладяват града, римляните принасят в жертва прасета на мястото на храма, за да покажат презрението си към евреите; покланят се и на своите езически римски знамена. Деветдесет и седем хиляди мъже, жени и деца са взети като пленници, а много други са изпратени в Египет и в други страни като роби.
Истината има значение.

Ако Бог ми е дал свободна воля да не съм съгласен с него, защо тогава ме е осъдил в случай, че не го обичам. Май не ми е оставил варианти – любов или заточение в ада. И къде точно е свободния избор?
Ако нямаше изходен път Бог не би ме съдил. Аз сам се осъждам като не приемам Христос… Това е както някой се дави… ти му хвърляш пояс, той не иска, и обвинява че не си му помогнал.
Тоест, длъжен съм да го обичам, при всички зверства, извършени под неговото покровителство, или да умра. И някой наричат това свободна воля. А аз наричам тях идиоти.
 

image

Получавате мозъчен аневризъм, когато слушате за “зверствата на Мохамед”, но дори не потрепвате, когато чуете как Бог Йехова изколил всички египетски бебета в „Изход“, и заповядал отстраняването на цели етнически групи в ”Иисус Навин“, включително жени и деца, и намирате оправдание за това. Нека ви съобщя новината – вие сте умопобъркан фундаменталист. (Всички цитати са взети от Свещената Библия) Насладете им се:

Исус Навин 1:18 „Всеки, който би се възпротивил на твоите заповеди и не би послушал думите ти във всичко що му заповядваш, ще се умъртви само ти бъди силен и смел.“

Исая 13:16 „Младенците им, тоже, ще бъдат смазани пред очите им; Къщите им ще бъдат ограбени и жените им изнасилвани.“

Езекиил 9:6 „Старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.“

Осия 13:16 „Самария ще носи наказанието си, Защото въстана против своя Бог; Ще паднат от меч, Младенците им ще бъдат разтрошени, И бременните им жени разпорени.“

Наум 3:10 „Но и той беше откаран, отиде в плен; Младенците му тоже бяха смазани По кръстопътищата на всичките улици; Хвърлиха жребие за почтените му мъже, И всичките му големци бидоха вързани с вериги.“

Царе 15:3 „Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.“

Освен това вярвате, че цялото население на планетата, с изключение на тези, споделящи вашата вяра (но изключвайки конкурентните секти), ще прекарат вечността в безкраен Ад или мъчение. И въпреки това смятате вашата религия за “най-толерантна” и “най-обичаща”.

Истината има значение.
Гласувай:
8
1Следващ постинг
Предишен постинг

1. cecobob - Браво бе човек!
24.11.2015 16:28
Толкова млад и толкова мисъл. Поздрави от мен!
цитирай
2. raders - Между другото, като се огледаме и ...
24.11.2015 22:49
Между другото, като се огледаме и открием Вселената - стотина милиарда галактики с по около стотина милиарда звезди /средно/ е трудно да се проумее как сама се е създала./цифрите са потресаващи./ Поради което се допуска хипотетично наличието на Бога - демиург, който запретнал ръкави и я създал някак. Без да е ясно него самия кой го е създал. Но ще пренебрегнем проблема, тъй като задачата е твърде умозрителна и стигаме до приказката за кокошката и яйцето. Та става въпрос за следния парадокс: Как би могъл този Бог творец да зареже цялата вселена с нейните милиарди милиарди звезди и галактики и да хукне към малката песъчинка - Земята с нейните Палестина, Арабия или някъде към Тибет, където го чакат орда гладни идиоти да ги научи как да колят и дерат добитъка /виж библията/, щото си няма друга работа. Ми много ясно е, че дори да си вярващ, ако имаш малко акъл, трябва да ти просветне, че това не е никакъв Бог. А онзи другия с вселените и галактиките си има съвсем друга работа, за да седне да се занимава с човешките глупости.
цитирай
3. kuzmo - Творец ли?
24.11.2015 23:11
Дори Вселената да има разумно начало, то не виждам какво отношение има то към старозаветния древноеврейски митически персонаж, който сее навсякъде хаос и безпорядък и се държи като своенравен маниак. Всичките му постъпки са дребнави, истерични, поведението и изявленията му са непоследователни и безумни, като на същество напълно лишено от съчувствие и разум. Няма как това да е Твореца.
цитирай
4. krumbelosvet - Древните книги
23.01.2017 09:59
Древните книги са писани от древни ХОРА за древни хора. Елементарно, но някой не го знае. И се мисли за много умен, че ОТКРИВА несъответствие с ДНЕШНИТЕ С В О И представи. В Старият Завет има Второзаконие, после има Нов Завет, после има 2000 години ЕВОЛЮЦИЯ от първите християнски комуни, през инквизицията, през Възраждането и Просвещението. И сего се намери гений, който забелязва, че ВСИЧКО ТОВА лежи на гнила основа. А ние да не знаем!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 882988
Постинги: 369
Коментари: 491
Гласове: 546
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930