Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2015 09:02 - Религиотско
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 3759 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 23.11.2015 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Вяра – нелогичното убеждение, че ще се случи невъзможното.
              2. нежелание да проумееш истината.

Като се замислиш, едва ли има по-ненадежен източник на информация за отвъдното и царство небесно от църквата. Ами, че те нямат представа какво става пред очите им: векове наред горяха хората, които казваха, че земята не е плоска и слънцето не се върти около нея. И това е тук в този свят, какво остава за там някъде. Пълни глупости. Ако очаквате да разберете от поповете истината, трябва да си купите Библията и още поне 100 отделни книги. Говорят само това което им изнася. Най-често „Вервайте ми!“

Това с твърдението на духовниците, че чистата вяра е само когато е без доказателства е като да убеждаваш, че е хубаво да си сляп за да не се препъваш. Защо ни го казват. Това е начин да се заобиколят от един път всички въпроси. Просто се тегли една черта през средата на листа и от едната страна пише „вяра“, а от другата „житейски истини и факти“. Тоест разум. Всеки един смислен въпрос се изважда от дневен ред като се посочва празната страна на листа. „Не мисли, а вярвай!“ Да си сляпо вярващ е като да паркираш на заден, докато гледаш само нагоре.

„Вярата не се нуждае от доказателства” твърдят вярващите – Чудесно, тогава аз вярвам, че всеки който мисли така е пълен идиот. За което нямам нужда от доказателства. И не се опитвайте да рушите убеждението ми в това.

Обаче, по някой път, когато описва какво представлява вярата, Библията все пак набляга на това колко са важни доказателствата. Звучи като парадокс и е така. Но тази книга (66 книги) са пълни с противоречия. В нея се казва: „Вярата е увереното очакване на онова, за което се надяваме, ясното доказателство за действителни неща, които не се виждат / А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, – убеждения за неща, които не се виждат.
3 С вяра разбираме, че световете са били създадени с Божието слово, тъй щото видимото не стана от видими неща. “ (Евреи 11:1)
Истинската вяра в Бога трябва да бъде основана на доказателства за това, че Създателят наистина съществува. Библията твърди, че разкрива къде могат да се открият такива доказателства – в нея. „Небесата разказват славата Божия, и просторът известява делото на ръцете Му.“ (Псалм 19:1), „Аз създадох земята, и сътворих човека на нея; Аз, да! Моите ръце разпростряха небето, Аз дадох заповеди на цялото му множество.“ (Исаия 45:12)

„Без вяра не е възможно да бъдеш угоден на Бога, защото онзи, който се обръща към него, трябва да вярва, че Бог съществува и че възнаграждава онези, които усърдно го търсят.“ (Евреи 11:6)

Ето защо аз лично предпочитам един добър телескоп пред цялата тая религия. Библията, съгласете се, дава смехотворна представа за устройството на Вселената с неговите 3 пласта, разделяне на горните води от долните и прочее глупотевини. Е, това описание не подхранва особено чувството ми за мистично преклонение. В съревнование с някоя снимка на телескопа Хъбъл губи. Но не само: ако се консултирате с геолог виждате, че религията дава смехотворна картина за историята: Светът бил възникнал за седмица преди около 6000 год. В 10.30 сутринта. А костите на динозаврите, (които всъщност не са съществували) са заровени от дявола като заблуда… Или Ной ги беше изхвърлил от ковчега? Все тая. Няма как да не повярвам в това!

Още от самото начало нещата с текста продиктуван лично от Господ тръгват зле. Например версиите за сътворението се разминават драстично.
Глава 1 на Битие твърди: Бог създава човека на петия ден, след останалите животни. В Глава 2: Бог създава човека преди останалите животни.

Битие глава 1: 23 „И стана вечер, и стана утро, ден пети.
24 И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така.
26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.“

Битие глава 2:18 „И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.
19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана.“
А сега сложи ръка върху тази книга и се закълни, че казваш истината, само истината и нищо освен истината.

Да не говорим за това, че самият произход на първите хора също е доста противоречив: Веднъж Бог ги сътворява заедно по образ и подобие като мъж и жена. И втори път Адам от кал, след което жената е направена от реброто му.
Версия Битие гл.1:
„И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие…
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я…”

Версия Битие гл.2:
7 „И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.
22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека.”

image


А сега прочетете описанието на местоположението на райската градина и просто направете справка в картата къде се намират Тигър и Ефрат и имат ли общ извор. Какво е „бделий“ няма да ви питам.
Битие глава 2:
10: „И река изтичаше от Едем да напоява градината, от гдето се разклоняваше и стана четири главни реки.
11 Името на едната е Фисон; тя е, която обикаля цялата Евилатска земя, гдето има злато.
12 И златото на оная земя е добро там има още бделий и ониксов камък.
13 Името на втората река е Гион; тя е, която обикаля цялата Хуска земя.
14 Името на третата река е Тигър: тя е, която тече на изток от Асирия. А четвъртата река е Ефрат.
И кой сега е тъпака, атеиста или вярващия в тия нелепи глупости.

Откакто не използват обичайните си методи за вразумяване на еретици, най-подходящата позиция, която човек може да изложи пред един всеотдайно вярващ в словото на Библията и да му затвори устата е астрономическата. истина. Слава Богу (ако заслугата е негова), че вече не горят на клада.
За това моят Бог е техниката. Честно, предпочитам климатик пред патриарха или папата. Патриарха не може да ме разхлади през лятото. Даже пред Папата бих предпочел обикновен вентилатор.

Да, знам, че съм еретик и ще горя в ада. Но в голяма степен Бог ме е създал такъв, трябва да зачитам волята му.

image

Последни публикацииГласувай:
9
21. ekzoter - Бог и Господ Бог
23.11.2015 09:56
Господине, Бог и Господ Бог са различни творци и създатели. Бог от глава 1 на битие създава човек по образа си, а не по подобието си. Защото неговото подобие е Господ Бог. Та този Господ Бог създава човек от "пръст" от "земята" бездиханен за разлика от човека по образа Божи, който няма нужда от дихание така както Бог няма нужда от живот понеже той е живота. Тази е причината Господ Бог да създаде първо човек и след това "животните". Но това не са животни, както вие си мислите. Това са в действителност мислите, чувствата, желанията и нуждите на човека тъй-като "земя" в този конкретен случай означава мозъка на човека! От моя гледна точка това е био робот. Ние какви сме? Не сме ли същите био роботи? Не беше ли създаден човек в колба? Утробата на жената не е ли една колба-фурна?
цитирай
2. kuzmo - Re: Бог и Господ Бог
23.11.2015 12:20
За пръв път чувам за 2 библейски бога. Значи Бог и Господ Бог са нещо като съдружници в някакво ООД, така ли да разбирам? Като единият е създател, а другия усърдно заявява правото си на Господарство над земята. Тоест авторското право, което не трябва да се нарушава.
А може би просто това е смислова грешка на преводачите. Че kurios в НЗ (което неправилно превеждат понякога Господ) означва Бог. Или псевдоним на исус христос.
Езикът е доста кофти технология. Уж предава информация, а всеки разбира каквото си иска.
Колкото до значението на думите използвани в Библията и, че животните били мисли. Моля ви, не проявявайте наглостта да твърдите, че Бог не е знаел какво точно иска да каже. Той е достатъчно всемогъщ и знаеш за да се нуждае от услугите на преводачи.
цитирай
3. dartanjan - Не четете внимателно затова не р...
23.11.2015 18:54
Не четете внимателно затова не разбирате правилно написаното в Библията и в Битие конкретно. Така и не разбрах къде е противоречието за което настоявате.

Бог създава човекът Адам от пръстта и му вдъхва жизнено дихание за да го оживи. След това взима генетичен материал от него (реброто му) и създава неговата половинка Ева. Дефакто и двамата са създадени от пръст, или с други думи от почти всички елементи на менделеевата таблица, които могат да се намерят в пръстта.

Мъжът има пълбат агенетична информация - всички човешки хромозоми, от които може да с получи и женски и мъжки индивид. От хромозомите на жената може да се получи само женски индивид, понеже няма Y хромозомата. Нали не мислите, че преди 4 хиляди години хората са знаели за хромозомите и устройство на живите клетки?

Бог задава на Йов преди почти четири хиляди години нямолко десетки въпроса с коит променя мирогледът му. Може да ги прочетете и да помислите дали човек 9особенно от това време може да задава такива върпоси.
Един от въпросите перефразиран е "влизал ли си в съкорвищницата на снега"? За нея знаем от съвсем скоро. Всяка снежинка е като произведение на изксувтото и е напълно уникална по соята кристална структура. Няма две еднакви. Тези произведени от хората като изкуствен сняг са обеформени и нямат тази структура.

Може ли да дадете пример за увеличаване на порядъкът в една физическа система без идеите, волята и действията на интелигентно същество?

Знаете ли например че на тиарата на средната маумунка кръста не е християнски а малтийкси?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 883070
Постинги: 369
Коментари: 491
Гласове: 546
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930