Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 10:04 - Анти-христ
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 7910 Коментари: 20 Гласове:
7

Последна промяна: 23.09.2015 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Относно началото. Ако ви е хрумвало да изследвате Библията и тя ви се е сторила твърде повърхностна, ще ви успокоя, не сте единствените. Още в глава 1-ва на „Битие“ се натъкваме на фрапиращи противоречия (за които ще стане дума отделно). Има един начин да разобличите авторите на Библията и той е по-надежден, отколкото допускате – да я прочетете. Обичайният метод за анализ със събиране на данни е елементарен – мислите непредубедено върху това което виждате. Просто трябва да отделите малко внимание и време за четене. Ако се опитвате, но не успеете да проумеете текста на писанията, значи вината не е във вас, а по-скоро в Библията.
Дори да имате вече твърдо формирано мнение относно религията, има нещо, което помага на човек успешно да се адаптира към живота дори в зряла възраст. Нарича се преосмисляне. Има и метод, който се нарича съотносителност. Това касае две неща, които се проявяват едновременно и интуитивно можете да се обзаложите, че има връзка между тях, макар да не знаете каква точно. Като вятъра и люлеенето на дърветата. Например, факта, че силно религиозните хора се срещат по-често сред нискообразованата част от населението е верен, без значение какво мислите. Но вярно е и обратното твърдение: за хората, които са религиозни има много по-голяма вероятност да останат необразовани. Защото те вече притежават всички отговори. Нали са чели Библията.

Нека обясня защо не понасям християните. Първо тази религия е много лицемерна, тя е направо фарисейска. Христос ти дава правото да вършиш злини, дори и да убиваш и то нееднократно. Но не е важно какво си вършил през живота, важното е да се разкаеш и не правиш повече така. Това е едната гледна точка. Но защо не питаме и какво мислят жертвите за опрощението. Разбирате ли, в християнството, убийството е по-малкият грях от самоубийството например. Нямаш никакъв шанс да ти бъде простено, защото няма как да се разкаеш ако се самоубиеш. Докато, може да се бил сериен убиец цял живот и малко преди да те екзекутират да получиш прошка и да влезеш в рая, където да играеш карти с жертвите си и ги подлагаш на психологически тормоз. Доста мефистофелска доктрина. Бих казал дори, че ти осигурява акредитация да вършиш престъпления.

Има един проблем с вярата в Бог – че тя нанася вреди. Не просто в името на религията, а самата религия. И за това настоятелно говоря против нея. Очевидно е, че хората самовзривяващи се сред тълпите, тези които горят вещици или правят кръстоносни походи, наистина вярват в съществуването на Рая и, че Бог го иска от тях и одобрява това което правят. И саможертвата им – ги учи тяхната религия – ще бъде възнаградена с вечен живот и привилегии на оня свят. Ако те наистина не вярваха в това, би било ужасно глупав кариерен ход да го вършат.
Разбирате ли, идеята, че Бог диктува определен модел на поведение и способ за служене и поклонение, и върху тях лежи задължението да заставят другите да следват този модел, това е вредно. Те може искрено да вярват в това което вършат, но нищо не ги оправдава за ужасните неща които причиняват. Включително и на цели култури. Искрено вярващите в Бог представляват опасност. Освен, че изповядват някакъв допотопен, изкривен модел, те смятат, че имат и моралното задължение да наложат с всички средства този модел на останалия свят. Нарича се джихадизъм – християнски или мюсюлмански, без значение.

Другата причина поради която не харесвам религията е, че постоянно е досаждала на хората и ги е карала да сменят вярата си. Не разбирам защо християните приемат всичко около Христос толкова лично? Не им стига да го боготворят, ами искат всички наоколо да го правят. Добре, вярвайте в каквото си искате, но оставете другите. Ето, аз харесвам спанак, карам ли хората да ядат спанак? Викам ли: „Трябва да харесвате спанак! В спанака е истината! Яжте спанак, той е много полезен. И вкусен. Знаете ли какво съдържа спанака…“ Пътувате чак до Африка, Америка и целия свят, най-затънтените пущинаци: „Яжте спанак! Сапанааак! Спанааак! Правилно е да се яде спанак, той е единствен и вкусен. Ще ви научим да харесвате спанак или ще ви убием! Трябва да се яде само спанак. Ако не ядете спанак отивате в ада. Вие не разбирате, но е за ваше добро. И не само да го ядете, но и да го обичате. А да ядете зеле или броколи – това е забранено…“
Може и да не виждате приликата между религията и спанака, но ви уверявам, че я има.

И относно края. В евангелието от Йоан пише, че този, който вярва в Христос, няма да погине, а ще има вечен живот. (Иоан 3:16) . „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“
Страхотна вест за вас! Ааалелуяя!
Обаче няма да е толкова просто, колкото на земята. Там номерата ви няма да минат. Ще трябва да докажете Вярата си, не на думи, а на дело. Защото казано е в евангелията:
От Матей 17:20 „Той им каза: „Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести.“
От Лука 17:6 „А Господ рече: Ако имате вяра колкото синапово зърно, казали бихте на тая черница: Изкорени се и насади се в морето, и тя би ви послушала.“
Разбирате ли, че ще трябва да местите планини и да садите черници в морето. Ако искайте почвайте да се упражнявате, но аз знам какъв ще е резултата.
Приятна вечност в Ада, който сами сте измислили.
Гласувай:
7
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuzmo - Ре: Mihala.
23.09.2015 18:39
Вярвайте ми прочел съм внимателно ЦЯЛАТА Библия. Не казва нищо повече от "42" на Дъглас Адамс.
Вие приемете 42 на доверие.
цитирай
2. asthfghl - +1.
23.09.2015 19:28
Кефиш. Добавям те.
цитирай
3. demonwind - Ако Христос
23.09.2015 20:59
можеше да излезе отнякъде и да види как се използва името му, сам би се качил на кръста. Христос е бил обикновен човек с необикновени способности (много от тях получени в Тибет). Библията е писана от такива, които искат да оглавят стадото. Същото се отнася и за Корана. Още Ленин го е казал - "Религията е опиум за народите". Защото религията не е вяра, а вярата няма име - вярващият в доброто го прави не заради Христос Мохамед или филанкишията, а просто защото е осъзнал, че това пречиства и води до по-добро. Знаем много добре и поповете, които блудстват наред с мъже и жени, че и деца, прикрити от черното расо и "смирението" пред Бога. Колкото по-неук е човек, толкова по-добре се управлява чрез религията. Сатанинската Библия на Антон Лавей е много по-истинска, защото казва правилни неща на правилен език за правилното време. Другото е просто за стадото, а то е многобройно...

Поздрави!
цитирай
4. raders - Глупостта няма спирачка. Колкото и ...
23.09.2015 21:38
Глупостта няма спирачка. Колкото и да ги убеждаваш, че няма Богове, те ще намерят начин да ти докажат противното. Защото не им се умира, а разни попове и ходжи им обещават вечен живот. Примитивният човек е склонен да приеме всичко, което му отърва, без да мисли, а повечето от тях дори не могат да мислят. В "Апология на Сократ" има една впечатляваща мисъл, която ми допадна. На Сократ се приписва следната реплика пред съда, който го осъжда на смърт: "... Вие, мъже атиняни, считате ветровете за богове и плашилата за хора, пък аз - боговете за ветрове и хората за плашила." Мъдрецът Сократ безспорно е бил прав.
цитирай
5. podvodni - Малко повърхтностно расъждение ...
23.09.2015 22:21
Малко повърхтностно расъждение относно Библията, Христос, религията и вярата въобще.
Библията не е това което се приема на пръв прочит !
цитирай
6. kuzmo - Ре: podvodni Прочит
23.09.2015 22:28
За всички, които постоянно повтарят, че текстовете на библията не са това, което се приема на пръв прочит, искам да напомня, че тази книга е боговдъхновена и всяка дума в нея е продиктувана от господ. Така че, ако смятате, че Той не знае какво е искал да каже и се налага някой по-умен да тълкува и обяснява думите му, сте в голяма грешка. Дори грях, който може да ви струва скъпо. Нима мислите, че бог не може да се изразява?
цитирай
7. watchtowerman - Безброи мъдреци са изказвали мнение по темата за "Библията", Вярата, Смисъла на Живота...
24.09.2015 08:17
Всеки има правото ва ЛИЧНО мнение...Ще цитирам едно от милионите, защото е във връзка по темата:"Разбирам Христос, но не разбирам християните" - махатма Ганди. А Вие, като мнение, отвърляте и Христос, и християните, и поради това и махатма Ганди...Все пак, Човекът е Разумно същество и е длъжен да открие Смисъла на Съществуванието си на земята. Явно, Вие все още не сте го намерили, защото за момента САМО ОТХВЪРЛЯТЕ, но не сте стигнали до Нещото, което да Ви ОСМИСЛЯ идването Ви на земята...
цитирай
8. kbalenciaga - "Тука има, тука нема"
24.09.2015 08:46

"Колкото и да ги убеждаваш, че няма Богове, те ще намерят начин да ти докажат противното."
Е има Бог.
Иначе всичките вярващи в Него трябва да са луди, неадекватни, глупави, заблудени, манипулирани?
Само че кой е Той всъщност!
От една страна казват че е бил най-мъдрия, най-умния, най-добрия, царя на царете, изобщо супер, дупер, мега, хипер...даже повече от Чък Норис.
Та дори една идея повече от Боко Тиквата!
Представяте ли си?!

Но от друга страна Фактите са, че през вековете множество убийства се извършват в Негова прослава???
На всичкото отгоре много убийства, зверства, ужасии са извършени от вярващи в Него, не само срещу такива които не Го приемат, но и се избиват едни други от неговите последователи, но от различни религии.
Та дори в Негова Прослава се избиват помежду си и от една религия, но от различни течения.

Като цяло, обобщено, всичко това е генериране на Огромна, да го наречем така, вид енергия.
Като заключение, явно на Бог Му е нужна тази енергия за да се храни с нея.
И за това противопоставя хората да се избиват едни други.

"Разделяй и владей"!
цитирай
9. kuzmo - Ре: Watch... Мъдрост...
24.09.2015 08:50
Предполагам. че Махатма не е чел внимателно библията., така че го разбирам. Отхвърлям го по други причини, както и майка Тереза. Колкото до смисъла на живота, ако за вас той се открива със замъглен разсъдък, окей, няма да споря. Но все пак не можете да кажете на хирурга изрязващ тумора: "Ама не може само да се отхвърля, трябва да замените болестта с друга." Или можете?
цитирай
10. kuzmo - Re: kbalenciaga ... Тука нема
24.09.2015 09:09
Целта на религиозното индоктриниране е да замъглява, а не просветлява разума. Малцина вярващи имат власт над личното си мнение.
Лесните отговори премахват готовността да се задават въпроси. Убийствата са оправдани, защото по определение бог няма морални задължения.
цитирай
11. kbalenciaga - .
24.09.2015 11:44

"Целта на религиозното индоктриниране е да замъглява, а не просветлява разума. Малцина вярващи имат власт над личното си мнение."
По горе съм обяснил Кой има нужда от това, и защо.
Просто Бог е Много гладен.

Но не само чрез религиозното индоктриниране се замъглява.
Ето в днешно време, точно умните, образованите, много челите, са завършени ТЪПАНАРИ!

И не им влияе религиозното индоктриниране, а ЕГОТО ИМ и ЛАКОМИЯТА ЧОВЕШКА.
И се вижда какъв е днес човешкия свят, и на къде отива!

Та какво ще кажеш по този въпрос.
Умни, образовани, начетени, а пък са ЗАВЪРШЕНИ простаци?
цитирай
12. kuzmo - Ре: Образование
24.09.2015 12:03
Мога само да кажа прочетете, ако не сте, "Оръжия за масово обезличаване" на Джон Гатоу изд. Изток Запад. По-добре никой не може да обясни нещата. Първата му книга за затъпяващото образование я има свободно в Читанка.
цитирай
13. kbalenciaga - kuzmo
24.09.2015 13:39

Напиши твоето мнение по въпроса(при желание от твоя страна разбира се).
Не е добре, като отговор да се препраща, кой, как, къде, какво писал.
Защото така заприличваш на същите, за които пишеш...
Препращаш към някой друг да даде отговора, вместо теб.

Да, на пръв поглед изглежда, че по този начин се измества посоката на темата.
Но не е така. След отговора му, това ще се види...
Разбира се от мислещите, а не от тези, които чакат на готово.
цитирай
14. watchtowerman - [quote=kuzmo]Предполагам. че Махатма не е чел внимателно библията.,[/quote]
24.09.2015 19:00
Гордостта и арогантността нанасят голяма вреда на човека. Защото човек, който не знае и не разбира нищо, а се мисли за мъдър и разумен, скоро пада. Горделивият и арогантен човек напразно се мъчи да покаже нещо, при положение, че не знае що е Добро и Зло, защото доброто не се изявява в горделиво сърце....

От Лука, зачало 53

„В онова време един законник дойде при Иисус ирече: Учителю, какво да направя, за да наследя живот вечен? А Той му каза: в Закона що е писано? как четеш?“

Кузмо, може да си чел Библията, но по-важното като си Я чел какво си разбрал ? И с ученикът в училището е същото, ако му се преподава нещо, към което той – ученикът, АМА НИКАК НЕ ЩЕ Да има отношение, но понеже го задължават...То и затова, както Библията, така и посланията Й, щом бъдат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, а не ЖЕЛАНИ , ще бъдат намразени и ще се търси повод да бъдат отхвърлени...
Ще спомена, че за разлика от теб, който си чел Библията веднъж, то аз Я чета поне ВЕДНЪЖ в година. И нещо много Важно Кузмо, старая се да я чета Я и в оригинал, защото при превода се губят важни смислови различия. Препоръчвам и на тебе Кузмо, да четеш Библията Не Принудително, а поради Желяние ДА Я РАЗБЕРЕШ. Трябва да си отговориш да въпроса защо тази Книга е АКТУАЛНА и Днес, макар да съществува повече от две хиляди години. НЯМА ДРУГА книга от древността към Която да се проявява такъв интерес от хората - дори и Днес. Дори само тази УНИКАЛНОСТ би трябвало да говори за НЕЩО на онези, които ТЪРСЯТ...


цитирай
15. kuzmo - Ре: Watcht... Библия
24.09.2015 19:16
Има различни методи за промиване на мозъци. Преподаването на религия е изградено на принципа на центрофугата. Пъхат ти главата в библията и се почва: в бясна въртележка от цитати и тълкувания мозъкът се върти, докато от него се избие като масло всякаква способност за критично разсъждаване и вътре остане само еднородна каша. Маслото се обира и се изхвърля. Пробвайте да водите разговор с някой вярващ, попитайте го нещо и ще видите за какво става въпрос. Просто след секунди ще сте в безтегловност. Като с господина отгоре. Не знаете ли, че тая война е обречена, На всеки цитат от библията могат да се извадят два противоречащи му пак от нея.
Колкото до познаването на оригинала. Няма такъв, текстовете са писани на поне 3 езика. Иврит, аремейски, гръцки
цитирай
16. watchtowerman - [quote=kuzmo] Пробвайте да водите разговор с някой вярващ, попитайте го нещо и ще видите за какво става въпрос. [/quote]
24.09.2015 20:20
Ами започнете разговор с мен...Вярно...Не съм "Вярващ", но съм "Убеден"... Предполагам това да е стимулиращо предизвикателство за Вас ?! Няма да изчаквам отговора Ви, ами направо ще задам въпроса: Произходът на Живота, и конкретно, на Човека - еволюционен процес ли е или е Продукт на Творение на Творец ?
цитирай
17. kbalenciaga - Не че ще разбереш...
28.09.2015 14:47

"Произходът на Живота, и конкретно, на Човека - еволюционен процес ли е или е Продукт на Творение на Творец ?"

Първо, Живота и Човека са коренно различни.
Човека е в изкривена, гротескна илюзия...в която Пръст има Бог...
Бог не е Творец, а е менте Творец, лъжесъздател.
Разбираш ли какво ти говоря?
Не?

Еми колкото, толкова.

Пък от там нататък е ясно защо така "мислите", изобщо като цяло.
цитирай
18. kuzmo - Произход на живота
28.09.2015 15:53
Да, това е сериозен дебат, Бог ли е създал живота или Еволюцията?... 99 % от съществувалите някога на земята животински видове в момента са изчезнали. Това е практически 100 на 100 неуспеваемост. Ако защитавате твореца по-добре си трайте, заложете на еволюцията.
цитирай
19. gizdashki - Откъде разбираш това, Кузмо?
04.09.2016 09:49
цитат: "Христос ти дава правото да вършиш злини, дори и да убиваш и то нееднократно."

Библията е БИЛА сборник с нравоучения и пророчества за укрепване на вярата. Религията (властта) е подменила голяма част от Библията с мозъчни промивки. Религията убива вярата. Господ е слязъл като Христос, за да покаже правия път на хората и да покаже кои са подменили Словото Божие - книжниците. Защо се наричат книжници? Защото те са подменили Книгата.
Прочетете, ако желаете, статията ми http://gizdashki.blog/drugi/2016/09/03/.1474226
цитирай
20. krumbelosvet - ДДЕ
26.11.2016 13:57
дрън-дрън ерина
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 883041
Постинги: 369
Коментари: 491
Гласове: 546
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930