Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2014 11:11 - Без втори шанс за Бог!
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 2123 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 10.04.2014 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Хаос и несправедливост. Струва ми се,че концепцията за Единственият Бог трудно се съгласува с с безпорядъка, който царува в света. Огледайте се, възможно ли е Непогрешим и Безупречен Бог да създаде толкова погрешен и объркан свят? И ако е възможно, защо му е било нужно? Защо, за да напълни света с полуидиоти пред които да се прави на важен? И защо е устроил съдбата така, че лоши неща да се случат на хубави хора и, което е още по-несправедливо, хубави неща да се случват на лошите? Това е дефектен свят с нескопосан създател. Прилича на дете аутист на което са му подарили лего, но то никога няма да се научи да играе както трябва с него.
 

"На практика религията е успяла да убеди хората, че на небето живее един невидим, който обаче вижда всичко, което правиш във всеки миг. И този невидим има за теб един специален списък с 10 неща, които не иска да вършиш. И ако все пак престъпиш заповедта му и направиш някое от тях, той е предвидил за такива като теб едно специално място, пълно с катран, огньове и пушеци, клади всякакви други уреди за мъчения, където те праща да живееш, да страдаш, да се пършиш, да се задушаваш и най-вече да се гърчиш от болка до веки веков, без милост и надежда до свършека на времето... ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧА!"
Джордж Карлин.

Аз не съм толкова уверен, че зная какво ще стане след като умра. Някой говорят, че после ще попаднат в рая. Като че ли има начин да си направиш някаква резервация за там. Ето сега си на 25 и ако в близките 50 – 60 години не направиш нито една грешка ще попаднеш в рая. Е, успех! Аз даже не вярвам, че рай съществува, Бог може и да има, но рай – едва ли. Умираш, качваш се горе и: „Ей, Бог, къде е рая? – Ама кой ви ги наприказва тия работи – че има някакъв рай? – Какво, няма рай? – Няма.” Защо му е да създава цяла Вселена и после някакво отделно място за удоволствие на мъртвите? „Абе вие там сте се побъркали! – И сега какво, Бог? – Ами, нищо, разполагайте се някъде наоколо... Потърсете си столове.”
Както знаете, аз не съм религиозен, малко ми е сложно да твърдя, че има Бог. Но. Не мога и да кажа с точност, че него го няма. Някой хора наистина имат такава увереност, че Бог не съществува. „Бог го няма! – Уверен ли си? – Да, да, няма Бог. – Защо? – Ами... понеже не съм го виждал.” Е да, и аз. Сега, аз все пак допускам 1 % вероятност. Вселената все пак е огромна, знам ли? Понеже не съм гледал навсякъде. Не съм проверявал на Марс или в Сенегал. Виждам само на стотина метра наоколо, и знам ли, може и да има нещо? Хората разправят че има... Но не съм виждал, също така и дядо Мраз, феи и златни дракони, така че не го отричам на 100 %, а само на 99. 
Обаче допускам, че ако има Бог, той не е точно този дето е описан в Библията. Защото там, съгласете се, нещата са странни. „Той е нашият ОТЕЦ, нали така? И ние сме неговите чада.” Това е. Той е нашият небесен баща... А КЪДЕ Е МАЙКА НИ ТОГАВА? А? Човек не може да няма майка. Какво се е случило с майка ни?... Той да не и е направил нещо? Явно нещо е станало. Някъде в рая под бетона има мъртва жена и аз искам да знам. Някой трябва да погледне в мазето на Бог и да потърси улики. Не може да не сме имали майка, трябва да имаме майка. Или може би Бог и майка ни са се развели? Но защо в Библията нищо не се казва за това?... И той е самотен баща и ни отглежда сам и за това не му е никак лесно. Постоянно му се молим и го врънкаме: „Мън-мън-мън-мън!” И той: „Тихо! Тихо, деца! Правя каквото мога!” 
Или може би Бог е жена. Защото майките отглеждат децата. И в това има повече смисъл. По някакви причини в Библията са го направили мъж. Просто поповете са искали те да бъдат главните. Разбирате ли, иначе не става, живота започва с жените, те ни раждат. Съществува такъв въпрос; „Кое е било първо, кокошката или яйцето?” Естествено, че яйцето. Не може ей така от въздуха – оп, кокошка! Жените ни дават живот и ни възпитават. Не става просто така от някъде да се появи кокошка. Било е яйцето и явно някой го е мътил. Но не е бил Бог, защото Бог би изглеждал тъпо клекнал на яйце.
Louie C. K. 

За да станеш истински атеист е необходимо да преминеш през религията.

"Опасността от религиозната вяра се изразява в това, че тя позволява на някой иначе нормални човешки същества да пожънат плодовете на лудостта и да ги смятат за Святи. И тъй като на всяко ново поколение му се втълпява, че религиозните постулати не е необходимо да е обосновават ( за разлика от всички останали убеждения), цивилизацията все още е обсадена от безчислените войнства на предубедените. Дори и днес хората се самоизбиват заради разни древни литературни безсмислици. Как е възможно да продължава този трагически абсурд."
САМ ХАРИС. "Краят на вярата"

Обаче, знаете ли какво, одобрявам фанатизма. Тоест не го одобрявам, но намирам в него и добри страни. Например ония откачени джихадисти: с всяка бомба – един идиот по-малко. Ще ми се да им видя на тия кретени инструктора. „И така, талибани, внимавайте, защото показвам само един път!...” ДУМ!

Злодеите атеисти. Хората смятат, че религията е източник на някакви морални ценности и тези които нямат вяра са изпълнени със зли помисли. При което често дават за пример Сталин и Хитлер и се изтъква, че те са били атеисти. И не само, че са били атеисти, но и са извършили ужасните си злодеяния именно защото са били такива. Първо, това предположение е доста съмнително както за Сталин, който е завършил православна семинария, така и за Хитлер, който пък е бил запален окултист. Но със сигурност е съвършено необосновано да се твърди, че второто произтича от първото и, че злодеянията им са следствие именно на атеизма. Дори да приемем, че Хитлер и Сталин са споделяли някакво общо качество и то е било атеизъм, то тогава би трябвало да отчетем и другата им важна прилика, а именно, че и двамата са имали мустаци. Както впрочем и техният събрат Садам Хюсеин. Въпросът над който си струва да помислим е дали морала на даден човек е добър или лош, защото е атеист, или зашото носи мустаци. 

Какво искаш да кажеш Кузмо, че диктаторите обичат мустаци? Да. Не, тоест, че мустакатите подкрепят диктатурата. Кой например? Ами погледнете - Кеворк Кеворкян.
Шега. Това което искам да кажа е, че отделни атеисти може и да са вършили ужасни неща, но не и в името на атеизма. Колкото до вярата знаем какво вярващите са правили заради нея. Или ако преформулираме това във въпрос: а дали изобщо някой би тръгнал да води войни в името на неверието? И само не намесвайте тук комунизма, защото той също е религиозен култ с неговите мумии, фараони и със своя света троица: Маркс, Ленин и настоящият партиен вожд.

P. S. Ето какво, край с всичко това. Край за винаги! Имахте няколко хиляди години и всичко преебахте. Така че, достатъчно, дотук! Повече не трябва да ви се дава шанс, сами сте си виновни. Взимайте си своята Реформация, своя Ватикан, своята Вселенска патриаршия, своя Алах и Йехова заедно с вярата си под мишница и вървете на майната си! Дадохме ви достатъчно време. Щом дотук не сте постигнали това което заявявате, едва ли тепърва ще успеете.
Или сте лицемери и правите нещо съвсем друго.

image
Гласувай:
7
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. ponicka - И къде е Тит, за да разбие на пух и прах ...
10.04.2014 15:26
И къде е Тит,за да разбие на пух и прах атеистичната ти доктрина непочиваща на никакви разумни постулати?
Ами,да, злодеите атеисти няма да започнат войни в името на неверието си.Аз специално само се посмях и забавлявах на мислите в постинга ти,понеже изключително ми допаднаха.
цитирай
2. tit - ооо, Сладкишче - здрасти!:))
11.04.2014 00:22
Кузмо си упражнава перото. Гонен от негови си демони!:)
Няма да му опонирам повече. Трябва да се постарае още...
Все пак, когато аз съм се превивала от смях, четейки Таксил, Кузмо още е бил блясък в очите на баща си!:))
Срещала съм доста религиозни хора, дори истински вярващи са ми били приятели... Бог да ги прости!
По този въпрос съм се убедила в едно - вярващите не говорят за вяра, тяхното убедждение е, че

Бог не очаква индулгенции, Бог очаква дела!

А Кузмо се задява с проповедниците. Нека!:)

Атеистите пък въобще не коментират Бог, щото той не съществува и няма как да е обект на заниманията и разговорите им.

Нашият домакин все някога ще открие кой бута топчетата.
Той е млад и умен - що е време, негово е!:))
цитирай
3. saadi - Тит е жена и това й пречи да разбере , че липсата на пари
15.04.2014 20:08
карат собственика на топчетата сам да си ги бута .
Нещо като Големият взрив - въпреки , че цялата Вселена е равна на нула , на нас не ни пречи да си живеем в нея .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 660084
Постинги: 291
Коментари: 428
Гласове: 389
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930