Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 14:25 - In GOD We Trust
Автор: kuzmo Категория: Забавление   
Прочетен: 2109 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 16.08.2014 00:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Мисля, че знам достатъчно за живота за да избягвам какъвто и да е наивен оптимизъм. - Песимизмът направи ли те по-щастлив, Кузмо ? - Това пък какво общо има? Да нямаш умствено заболяване не значи, че  си нещастен.

 Пробутаха ми тия дни някаква история как един отишъл на бръснар и като се разговорили стигнали до Бог. Бръснаря казал: "Ъ, няма Бог. - Как така? - Ами щеше ли да позволи толкова страдание, болести, войни и смърт ако го има..." На следващият ден клиента видял на улицата един ужасно брадясал и чорлав човек и го завел при бръснаря: "Няма бръснари! - Защо? - Ами ако имаше нямаше да има хора като този. - Мили човече, този човек изглежда така, защото не е дошъл при мен, а не защото няма бръснари. - Именно – заковал го клиента, - хората не отиват при Бог и за това казват, че го няма. Ето защо има толкова страдание и смърт в живота им."
Велико! Това трябваше да разбие атеизма ми на малки парченца.

 Но тук възникват някой въпроси. Например когато страдат и умират съвсем малки деца. В тях ли е вината, че дори нямат понятие какво е Бог и не го търсят? Или родителте им са наказани за нещо? И как това се вписва в представата за всемилостивост?

 Ще ми се да разбера как е възможно на някой да му хрумне да сравнява занемарения външен вид с неща като война, смърт и страдание. Външният вид доколкото знам е въпрос на личен избор, докато с болестите и смъртта не е съвсем така. Разбира се, можем да срещнем човек в такъв изпаднал вид, макар и не толкова често, колкото на автора му се иска, и това няма да е поради липса на бръснари, а защото е беден, болен или луд, с което стигаме пак до ръката на Бог.

 Работата е там, че ние можем да намерим бръснар, но не можем да знаем колко добър бръснар е той? Освен това бръснарите съществуват реално и мога да ви докарам поне 5 за един час, малко по-сложен е въпросът с издирването на Бог. Къде да го търсим, в църквата? Съмнявам се, че ще го открием там. Точно в нейните свещенни книги се твърди, че именно Бог е проклел хората да прекарат живота си в страдания и трудности, защото се ядосал за нещо. Преди това те щастливо са си живяли по 950 год.
Така че, моля ви, без евтин популизъм!

 Всъщност Църквата лъже толкова много, че ако беше търговска фирма отдавна да бъде подведена под отговорност за фалшива реклама.
Йоан 11;25: "Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века." О Боже, изпуснах Библията от вълнение!Предполагам преглеждали те тази книга и сте забелязали, че там е пълно с подобни откровени глупости. В същото време, освен тях в нея има и доста подривни пасажи. Например за птичките, които живеят свободно и не се грижат за прехраната си. Тоест ако си вярващ в правилния Бог това те избавя от необходимоста да полагаш общественополезен труд. Ами да послушаме съвета щом идва от такъв авторитетен източник и да видим как ще реагира правителството. В същност, знаете ли, поповете живеят точно така.

И не пише ли в словото божие: “Ако имаш две ризи, дай едната на ближния!” Пише ли го? Пише го. Ако се събере златото и среброто от кръстовете на шиите на попове и владици, то вероятно ще надхвърли златния резерв на БНБ. Защо толкова обичат да се кичат, нали живеят с духа, а не с материята? Църквата е най-големият поземлен собственик. Ако се обложат с данъци църковните имоти и приходите от тях, това ще внася ежегодно стотици милиони лева в хазната. Тоест ако ще се носи кръста, то да се носи от всички. Не едни да го теглят, а други да се возят седнали върху него, благославяйки глупостта на носачите си. Е кои сега са волните птички?

 Ако не сте съгласни с мен, ами прочетете Библията. В нея се твърдят куп неща, които са далеч от истината. Дори не са близо до мишената. А дух Божий я бил продиктувал лично. Странно? Например тая история с потопа, честно, не ви ли прилича малко на ГЕНОЦИД? Какво, той е Бог, не е ли имал други варианти, например последно предупреждение, или някаква корекция или... нещо там, не е трудно като си всесилен. Защо направо смърт? Дори ние хората не постъпваме така. Е кой сега е грешен? Ние?... Хитлер се е опитал да осъществи локален геноцид и обявен за най-голямият злодей на планетата. Господ се е постарал да унищожи цялото човечество /без Ной/ и ние го почитаме. Хитлер е щял да остави повече хора живи.
Впрочем, ние сме създадени по негов образ и подобие, и това обяснява всичко.

 Редовния аргумент на фанатиците, когато бъдат притиснати с факти е, че ние, хората изкривяваме Истината в Словото Божие... което е написано от... хора. „Аз вярвам в Божието слово, а не в институцията която го прилага.” ... И тук веднага проличава какава глупост е това. А коя е институцията, която е съставила Библията? Бог не е писал лично ни-що, това не е автобиография с автограф на главния герой. Всичко, всяка дума в свещените книги е дело на нас, хората. Щеше да е добре ако той е автора, поне да отбележи, че земята се върти около слънцето, а не обратното. Нали ги е създал, няма как да не знае.
Това е книга писана от хора, твърдящи, че им е била продиктувана чрез духа от него. Лично. Но ако някой ви каже,че е разговарял с горящ храст... ами, ъъъ...

 "Истинската вяра не търси доказателства" Замислете се защо ни убеждават в това. Ако някой ви поиска заем: "Ще ми го върнеш ли? - Разбира се, защо изобщо питаш? - Ами искам да съм сигурен. - Не ми ли вярваш? - Е, вярвам ти, но знаеш как е... – А, не. Вярата е вяра, без доказателства. Хайде, дай парите."
Малка корекция, вярата без потвърждение е суеверие. Както например, че когато вали Господ пикае или, че са мълниите са ударите от чука на Зевс.

 Случва се да ме питат: "Кузмо, защо все говориш против религията? Ако не друго, тя е нещо като биберон и носи утешение на хората." Точно така, като изключим инквизицията, кръстоносните походи, горенето на вещици, самоубийствените атентати, 2000 годишното отричане правата на жените, етническите прочиствания, човешките жертвоприношения, насилственото покръстване и унищожаването на чуждите култури, отхвърлянето на науката и премахването на инакомислещите, поддръжката на робството, миионерството и систематичната злоупотреба с наивноста на вярващите (всичко това е малка част от приноса и за човешката цивилизация) съм съгласен, че религията носи душевна утеха и решава проблемите на обществото. Aлелуя! Все пак трябва да има причина Бог да създаде хората такива.

 Представете си колко хубаво щеше да бъде ако бяхме истински християни. Тогава нямаше да има никакви войни,  просто щяхме да си седим край реката и докато го обичаме да чакаме врага ни да издъхне.

И все пак казват Бог ни обичал. Всички? Съмнявам се, той дори не ме познава. Ако ме знаеше щеше да ме мрази.  Е, добре, като дойде второто пришествие ще изясним нещата. Но доколкото помня дори Лука има съмнения: "Обаче дойде ли Божият син, ще намери ли на земята вярващи?" Лука 18: 8
Гласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. ponicka - И аз ще съм там. Няма да си сам, докато ...
06.12.2013 16:31
И аз ще съм там.Няма да си сам,докато ГО чакаме:)
Впрочем,нали Бог е любов,как тогава ще ни мрази?!
И докато дарява тези които обича със страдания, не ни остава нищо, освен да чакаме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuzmo
Категория: Забавление
Прочетен: 660017
Постинги: 291
Коментари: 428
Гласове: 389
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930